Dette er fordelene ved fuldstændigt særeje

feb 18, 2021 Blog

Dette er fordelene ved fuldstændigt særeje

Fuldstændigt særeje er et udtryk for, hvilke parter der får hvad i særlige tilfælde. Inden det uddybes yderligere, kan det være relevant først at se på, hvordan det fungerer, når man i fællesskab har særeje. Når et par vælger at blive gift, vælger man typisk at lave en ægtepagt, hvorunder man finder særeje. Denne går ud på, at skulle der ske noget, deler parret ligeligt formuen.

Når et par vælger fuldstændigt særeje, er det typisk fordi, at den ene eller begge parter vil sikre sig det, de rent faktisk ejer, hvis der skulle opstå livssituationer der gør, at parret ikke længere er sammen. Det behøver ikke altid være skilsmisse, det kan også være ved dødsfald.

Hvad er fordelene ved fuldstændigt særeje?

Der er en række fordele ved at vælge fuldstændigt særeje, og det kommer meget an på din situation, som kan være med til at danne grundlag for beslutningen. Følgende situationer kan opstå, hvor det er en fordel at have fuldstændigt særeje:

  • Hvis et barn skal tilgodeses: Hvis I er en sammenbragt familie, hvor du fx har et barn fra et tidligere forhold, og nu lever i et nyt ægteskab, kan du overveje at få fuldstændigt særeje. Det er i dette tilfælde ikke så meget i forhold til dig selv, men mere i forhold til dit barn. Hvis der skulle opstå dødsfald, er du sikker på, at din ejendele tilfalder dit barn. Det kan være en rar sikkerhed at have, så dit barn ender med at stå alene tilbage uden at få juridisk del i nogle af de ejendele, der tilhørte den ene forælder.
  • Hvis gæld er et problem: Hvis du er i et ægteskab, hvor din partner har gæld, kan det være en fordel med fuldstændigt særeje. Faktisk fraskriver du ved denne særeje, at en arv skal tilfalde kreditorerne i forhold til gælden. Det er nemlig sådan, at hvis gælden ikke tilbagebetales i kroner, skal det ske ud fra værdigenstande. Her kan du sikre, at dine værdier ikke bliver en del af denne gæld
  • Hvis du vil beholde ejendele: Dette er en smart løsning at aftale, hvilke ejendele du vil beholde i hvilket som helst tilfælde. Det er smart, da du på den måde kan være sikker på bestemte ejendele, der altså ikke længere er en del af delingsformuen. Det er en måde at sikre dig selv og dine ting, i forhold til pludseligt at stå i en situation, hvor I skal dele jeres fælles ejendomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *