Sådan kan skæve tænder påvirke dig

apr 13, 2020 Blog

Sådan kan skæve tænder påvirke dig

Et sundt smil er ikke kun en afspejling af god tandhygiejne, men også et godt generelt helbred. Hvis justeringen af ​​dine tænder er skæv grundet at skære tænder eller af andre årsager, kan det være en kilde til forlegenhed samt en grund til din manglende tillid. Selvom de sociale grunde er gode nok til at du kan søge tandregulering , er der rapporteret om en række sundhedsrelaterede problemer, der opstår på grund af skæve tænder. Dem vil vi komme nærmere ind på herunder.

 

1. Det forårsager tandkødssygdomme

Skæve tænder giver bakterier mulighed for at sprede sig og danne en plak i områder, hvor tandkødet ikke passer sikkert rundt om dine tænder. Dette fører til periodontal sygdom, der endda kan føre til tab af tænder.

 

2. Det gør rengøring af tænder vanskeligt

Det er en udfordring at rengøre skæve tænder. Tandbørsten og tandtråd når derfor ikke områderne mellem skæve tænder. Bakterierne i disse områder overlever rengøringsprocessen og trives i miljøet, hvilket gør den befordrende for sig selv og dermed forårsager en masse tandkomplikationer.

 

3. Det forårsager slid i tænderne

De forkert tilpassede tænder kan få en eller flere tænder til at gnide mod dine andre tænder, mens du spiser eller tygger din mad. Konstant friktion af den ene tand med den anden kan forårsage unødvendigt slid af tandemaljen, der kan føre til hurtig, erosion eller meget bremse.

 

4. Det øger følsomheden for tandskader

Skæve eller fremspringende tænder er mere tilbøjelige til at spånes, revne eller brude i tilfælde af en ulykke. Normale kæbehandlinger under spisning eller traumatisk påvirkning kan gøre tænderne modtagelige for kvæstelser.

 

5. Det medfører vanskeligheder ved at tygge

Fremspringende øverste og nedre tænder kan hæmme den normale kæbeindretning, hvilket gør det vanskeligt at tygge. Tænderne kan gnide mod hinanden, hvilket kan føre til problemer relateret til utilstrækkelig fordøjelse og dårlig absorption af næringsstoffer.

 

6. Det medfører dårlig ånde

Dårlig ånde skyldes de bakterier, der holder fast i revnerne mellem skæve tænder. Har du skæve tænder kan du med fordel få bøjle på tænderne for at undgå, at skære tænder og undgå bakterier mellem tænderne.

 

7. Det ødelægger selvtilliden

Skæve tænder kommer som en forlegenhed for mange. De spiller med din selvtillid og reducerer dermed dine selvtillidsniveauer.

 

8. Det hæmmer dit generelle helbred

Det er ikke kun dit mundhelse, der påvirkes; skæve tænder kan gøre mere skade, end du kan forestille dig. Opbygning af bakterier er synonym med skæve tænder. Undersøgelser har vist at orale infektioner forårsaget af øgede niveauer af bakterier, der trives i munden, kan føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer, herunder Alzheimers, diabetes, hjertesygdom, lungebetændelse, slagtilfælde og endda kræft.

8 tanker om “Sådan kan skæve tænder påvirke dig”
  1. Godt gået, Privatdagplejedanmark.dk Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder 😉 Med venlig hilsen, Liva Q.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *